Word vrijwilliger bij
Samen Opgroeien in Tilburg

Samen Opgroeien Tilburg koppelt ouders die steun kunnen gebruiken aan een steunouder of gezinsvrijwilliger. Geen hulpverlener, maar iemand die komt om te helpen. Als gezinsvrijwilliger draag je eraan bij dat de kinderen in het gezin ontspannen en gezond kunnen opgroeien. Zijn de problemen ingewikkelder en is er meer nodig? Dan kan jij als vrijwilliger ondersteuning vragen van de coördinator van Samen Opgroeien Tilburg die ook een achtergrond heeft als hulpverlener. Deze kan zo nodig ook snel extra hulpverlening inschakelen en wat vaker bij het gezin op bezoek komen.

Wat kun jij als vrijwilliger betekenen voor een gezin?

Begeleiding en trainingen

Als vrijwilliger van Samen Opgroeien Tilburg word je goed voorbereid en begeleid. Dit doen we onder meer via starttrainingen, themabijeenkomsten, onderlinge uitwisseling en ontspanning, gezellige momenten. Ook krijg je persoonlijke coaching van de coördinator, met wie je regelmatig contact hebt.

Spreekt het je aan om eens per week of per twee weken een gezin te bezoeken en zo van waarde te zijn als vrijwilliger?

"Direct contact met mensen en iets voor ze kunnen betekenen, geeft mij veel voldoening. De gezinnen waarderen het dat ik meega en ik krijg de kans om de brug te slaan tussen mensen achter hun bureau (werk dat ik vroeger zelf deed) en degene die ik help. Ik kan gewoon helpen zonder allerlei administratieve rompslomp. Ik zie mensen veranderen en weer zelfvertrouwen en energie krijgen".