vrouw met lachend kind in haar handen

Van Vrijwilliger tot Vriendschap: Quinty’s bijzondere band als vrijwilliger met een gezin

Quinty is vrijwilliger bij ‘Samen Opgroeien Tilburg’. Vanwege persoonlijke omstandigheden kan ze op dit moment niet fulltime werken. Desondanks is dit voor haar een prachtige manier om toch met haar passie bezig te zijn, namelijk met kinderen. Ze besteedt twee uur per week aan het ondersteunen van een gezin waarvan de moeder de ziekte van Crohn heeft, wat onder andere vermoeidheid veroorzaakt. Hierdoor kan de moeder niet alles meer doen met haar twee kinderen zoals ze zou willen. Aangezien de vader een drukke baan heeft, biedt Quinty ondersteuning aan het hele gezin. Ze helpt met dagelijkse bezigheden zoals het ophalen van de kinderen van school en spelen in de middag. Dankzij dit werk heeft Quinty een sterke band opgebouwd met het gezin, wat ze heel leuk vindt om te doen.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Eens per week bezoek ik het gezin, meestal in de middag. Dan haal ik de oudste zoon van school op en spendeer tijd met de kinderen, bijvoorbeeld door samen koekjes te bakken. Soms gaan we eropuit, zoals naar een museum, of we zouden graag nog een keer gaan zwemmen.

Hoe ben je bij dit werk terechtgekomen?

Ik hou ervan om met kinderen te werken, maar helaas ben ik nog niet fit genoeg om fulltime te werken en heb ik geen specifieke opleiding voor kinderwerk. Door mijn ervaring met kinderen leek het me echter geweldig om dit soort werk te doen en een gezin te ondersteunen in hun dagelijks leven. Via de organisatie Samen Opgroeien Tilburg ben ik aan dit gezin gekoppeld, en dat voelde meteen goed.

Wat maakt jouw werk zo mooi?

Ik heb een sterke band opgebouwd met zowel de moeder als de kinderen van het gezin. Zelfs de jongste van de twee kan inmiddels mijn naam uitspreken, wat ik heel lief vind. Ik heb veel contact met de moeder via berichten en het is geweldig om hun ontwikkeling te zien. Hieruit is zelfs een goede vriendschap ontstaan. Het werk is mooi en dankbaar, en het biedt mij ook de kans om weer toe te werken naar een reguliere baan.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik zou heel graag als au pair in Amerika willen werken; dat is al lang een droom van mij. Het lijkt me fantastisch om verder te gaan met werken met kinderen, en ik hoop snel weer aan de slag te kunnen in een leuke, gevarieerde baan!