moeder zit met vier kinderen op de bank

Een liefdevolle handreiking in tijden van verlies

Vandaag wil ik graag een hartverwarmend verhaal met jullie delen dat me eraan herinnert waarom ik elke dag met passie werk aan Samen Opgroeien Tilburg. Onlangs ontving ik een telefoontje van een moeder die, vol onzekerheid, me vertelde dat ze me belde op advies van de Toegang Tilburg.

In dit gesprek deelde ze haar aangrijpende verhaal. Na het overlijden van haar man stond ze er alleen voor in de zorg voor haar 4 kinderen. De last van het alleen moeten dragen van alle verantwoordelijkheden begon haar op te breken. Ze realiseerde zich dat er iets moest veranderen om overeind te blijven voor haar gezin.

Het eerste gesprek

Ik nam uitgebreid de tijd om alles met haar door te spreken over Samen Opgroeien Tilburg en wat ze kon verwachten. Hoewel ik haar vroeg om geduld te hebben omdat we nog op zoek waren naar een geschikte vrijwilliger, gebeurde er iets bijzonders. Er meldde zich namelijk een echtpaar aan dat niet alleen werkzaam was in de zorg, maar ook gespecialiseerd was in rouw en verlies bij jonge kinderen.

Met enthousiasme begon ik direct het gesprek met dit echtpaar. Bij aankomst in hun gezellige huis, waar veel speelgoed en dieren aanwezig waren, voelde ik meteen de warmte en liefde. Samen bespraken we alle details en wat er van hen verwacht werd binnen Samen Opgroeien.

Tot rust en tijd voor jezelf

Na het afronden van alle officiële stappen was het tijd voor een kennismaking. Vanaf nu gaan de kinderen eens per week een middag doorbrengen bij dit gezin. Deze verandering geeft de moeder de broodnodige lucht en tijd voor zichzelf, terwijl haar kinderen genieten van een ontspannen middag met de andere kinderen uit het gezin én de dieren.

Dit is waar mijn hart vol van is, dit is waar Samen Opgroeien voor staat! Het creëren van een ondersteunend netwerk voor gezinnen in nood is wat ons drijft. Samen maken we een verschil in het leven van anderen.