banner uitnodiging inspireert

Samen Opgroeien Tilburg Inspireert

Samen Opgroeien Tilburg helpt met informele steun. Wij vinden het belangrijk om te delen wat Informele steun kan betekenen voor een gezin. Opgroeien gaat niet vanzelf, en opvoeden doe je samen. Dat is de gedachte achter Samen Opgroeien Tilburg. Wij zien dagelijks hoe waardevol de inzet van informele steun kan zijn. Dinsdag 4 juni draait om inspireren en elkaar ontmoeten. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Tilburg Oost.

Programma

13:30 uur Inloop

14:00 uur Opening en aansluitend de lezing van Elize Lam; auteur van het boek ‘Risicokind of evenwichtskunstenaar? Kind zijn ondanks een moeilijke thuissituatie’.

15:15 uur Ronde tafelgesprek met o.a. Elize Lam en ervaringsdeskundigen

15:45 uur Ontmoetingsborrel

Klik hier voor aanmelden. De middag is in het Wijkcentrum Ypelaer.

Lezing Elize Lam

Elize Lam is algemeen sociaal wetenschapper, en zelfstandig onderzoeker, adviseur en trainer bij STEUNKRACHT. Het centrale thema in haar werk is normaliseren en hoe we kunnen bouwen aan een samenleving die de veerkracht van gezinnen met problemen versterkt, en waarin informele steungevers actief en gelijkwaardig meedoen. Daar ondersteunt ze organisaties, gemeenten en ministeries bij, doet ze onderzoek naar, schrijft en spreekt ze over. In haar onderzoek kwam zij erachter dat veel kinderen uit een gezin met problemen het redden als er tenminste één vertrouwde persoon is die hen steunt. Dat is een van de pijlers in haar boek ‘Risicokind of evenwichtskunstenaar? Kind zijn ondanks een moeilijke thuissituatie’ dat ze schreef op basis van interviews met jongvolwassenen, wetenschappelijke studies en ander materiaal.

Benieuwd naar meer over het werk van Elize?  Beluister dan een van onderstaande podcasts: